Η ερυθριτόλη είναι μια φυσική αλκοόλη ζάχαρης/πολυόλη που έχει εγκριθεί για χρήση ως πρόσθετο τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Η ερυθριτόλη είναι σχεδόν 70% γλυκιά όσο η ζάχαρη και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία μαζικής παραγωγής. Η ερυθριτόλη ανακαλύφθηκε το 1848 και απαντάται φυσικά σε ορισμένα φρούτα και ζυμωμένα τρόφιμα. Το προφίλ γεύσης της ερυθριτόλης είναι πολύ παρόμοιο με αυτό της ζάχαρης. Είναι μη καριογόνος και έχει την υψηλότερη πεπτική ανεκτικότητα από τις πολυόλες. Δεδομένου ότι είναι φυσική, δεν προκαλεί παρενέργειες και έχει γεύση σχεδόν ακριβώς όπως η ζάχαρη χωρίς τις θερμίδες.
Αριθμός EC: 205-737-3
Μοριακός τύπος: C4H10O4
Αριθμός CAS: 149-32-6
Η χρήση των φωσφονικών έχει πολλές διαφορετικές εφαρμογές σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Αυτό έρχεται επιπλέον της κλασικής εφαρμογής επεξεργασίας νερού.
HEDP: συνώνυμα EHDP, HEDPA, οξέα ετιδρονίνης ή ετιδρονάτη
ATMP: συνώνυμα NTMP ή NTPH
EDTMP: συνώνυμα EDATMP ή EDTPH
DTPMP: συνώνυμα DETAPMP, DTPMPA, DETMP ή DTPPH
HDTMP: συνώνυμα HMDTMP, HMDTMPA ή HDTMPA
HEMPA: συνώνυμο HEAMPLA
PBTC: συνώνυμο PBTCA
BHMTMP: συνώνυμα BHMT ή BHMTPH
ειδικά φωσφονικά: Cublen
Το Thaumatin, που προέρχεται από το φυτό katemfe (Thaumatococcus daniellii), είναι ένα φυσικό γλυκαντικό γνωστό για την έντονη γλυκύτητά του, περίπου 2000 έως 3000 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα και ποτά και εκτιμάται για την φυσική του προέλευση και την ισχύ του. Η σταθερότητά του σε θερμότητα και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης το καθιστούν αγαπημένο για προϊόντα χωρίς ζάχαρη, χαμηλών θερμίδων και φιλικά προς τους διαβητικούς. Πέρα από τη γλυκύτητα, το Thaumatin ενισχύει τις γεύσεις και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό. Αν και γενικά είναι ασφαλές, συνιστάται η τήρηση των προτεινόμενων δόσεων. Η ευελιξία και η ασφάλεια του Thaumatin το καθιστούν δημοφιλή επιλογή για την ενίσχυση των προφίλ γεύσης και την παράταση της διάρκειας ζωής σε διάφορες εφαρμογές τροφίμων και ποτών.
EC αριθμός: 258-822-2
Μοριακός τύπος: C19H29N3O3S
CAS αριθμός: 53850-34-3